Αρχική

Εμπνευστήκαμε από την ιστορία του τόπου μας, σεβαστήκαμε το παραδοσιακό περιβάλλον μας και την υπάρχουσα αρχιτεκτονική, πήραμε τα χρώματα και τα υλικά που μας δίνει η γη μας και δημιουργήσαμε το PIERIDES SUITES & STUDIOS. Έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση.

Το διατηρητέο κτίριο, χτισμένο το 19ο αιώνα, αναπαλαιώθηκε εκ βάθρων, ενώ παράλληλα η εσωτερική του διακόσμηση επιλέχθηκε με άριστα υλικά για να χαρίζει στον επισκέπτη λειτουργικότητα, πολυτέλεια και άνεση.

Το PIERIDES SUITES & STUDIOS βρίσκεται μέσα σε ένα παραδοσιακό, διατηρητέο οικισμό, μόλις λίγα μέτρα από τον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα και τον ιστορικό πύργο του Μούρτζινου, στην παλιά πόλη της Καρδαμύλης.

Αποτελείται από 5 σουίτες και 2 στούντιο, όλα πολυτελή με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, ενώ το κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ, με ζωηρά χρώματα, μοναδικά επιλεγμένα για να χαλαρώνουν και να ξεκουράζουν τον επισκέπτη. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον καταγάλανο κολπίσκο της Καρδαμύλης, μαγεύοντας και ηρεμώντας τους επισκέπτες.

 

Περιοχή

Το PIERIDES SUITES & STUDIOS βρίσκεται στην Καρδαμύλη τηςΜεσσηνιακής Μάνης, μόλις 3 ώρες από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, οι αποστάσεις είναι:

  • 34 χλμ. από Καλαμάτα
  • 260 χλμ. από Αθήνα
  • 260 χλμ. από το λιμάνι της Πάτρας

 

Ο Μύθος

Οι Μούσες ήταν θεότητες της ελληνικής μυθολογίας, εμπνεύστριες κάθε πνευματικής δημιουργίας. Στην αρχή ήταν τρεις και θεωρούνταν κόρες του Ουρανού και της Γης. Μετά αυξήθηκαν σε τέσσερις, αργότερα σε πέντε, έπειτα σε επτά και τέλος ο μύθος ολοκληρώθηκε ανεβάζοντας τες σε εννέα, που ο Όμηρος τις αναφέρει αριθμητικά, ενώ ο Ησίοδος στη «Θεογονία» του τις ονομάζει και δίνει λεπτομέρειες για τη ζωή και τη λατρεία τους. Σύμφωνα λοιπόν με την τελική διάπλαση του μύθου, οι Μούσες ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Γεννήθηκαν στην Πιερία (γι’ αυτό και λέγονται Πιερίδες), ανατράφηκαν από την νύμφη Ευφήμη και διδάχτηκαν μουσική από τον Απόλλωνα, που τις έκανε τόσο τεχνίτριες στο τραγούδι και τη λύρα, ώστε νίκησαν της Σειρήνες, που ύστερα από την ήττα τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Όταν τραγουδούσαν και χόρευαν, συνέπαιρναν τόσο τους ανθρώπους, σε σημείο που αυτοί ξεχνούσαν να φάνε και πέθαιναν από την πείνα. Όταν οι θυγατέρες του βασιλιά της Πιερίας καυχήθηκαν πως είναι ανίκητες στη μουσική, οι Μούσες πήγαν και συναγωνίστηκαν μαζί τους και τις ταπείνωσαν για τα καλά. Επειδή άλλη ασχολία από το να τραγουδούν και να χορεύουν δεν είχαν, διάλεγαν τους πιο όμορφους τόπους για αυτή τη δουλειά. Έτσι κατέβησαν από τον Όλυμπο στον Ελικώνα, όπου μαζί με τον Απόλλωνα καταγίνονταν σε συνθέσεις, και ονομάστηκαν Ελικωνιάδες. Όμως και στον Παρνασσό έρχονταν συχνά για τον ίδιο σκοπό, γιατί και εκεί έβρισκαν κατάλληλο περιβάλλον. Οι Αθηναίοι είχαν αφιερώσεις στις Μούσες ένα δεντροφυτεμένο λόφο κοντά στον Ιλισό κι εκεί τις λάτρευαν, ονομάζοντας τες Ιλισιάδες.

Joomla templates by a4joomla      || Created by Xenia Plagou